Pusat Perdagangan Antarabangsa Ausmate

Pembangunan Projek di Pusat Bandar lain

Beihai (China Selatan)
Beihai (China Selatan)
Guizhou (China Barat Daya)
Guizhou (China Barat Daya)
Dalian (China Timur Laut)
Dalian (China Timur Laut)

Pengenalan Projek

Bandar Dunhuang merupakan pusat pelancongan antarabangsa yang berada di lokasi strategik Silk Road antara persimpangan Wilayah Gansu, Qinghai dan Xinjiang. Dengan kepelbagaian fahaman politik seruan bekerjasama antarabangsa di negara China, “Belt and Road Initiative” dan “Expanding Import Quota”, Kumpulan Syarikat Kebudayaan dan Pelancongan Gansu telah bekerjasama dengan Kumpulan Syarikat Ausmate untuk melaksanakan hak milik sepenuhnya beroperasi dengan Pusat Pameran Antarabangsa dan Perniagaan di hub pelancongan yang terletak di bandar Dunhuang. Pertubuhan projek ini bertujuan untuk mengenalkan produk jenama yang berkualiti dari penghasil Australia, South Korea and negara lain ke saluran pemborong dan peruncit di China sambil membantu pembekal China dalam prospek eksport ke seluruh dunia. Pusat Perdagangan mempamerkan produk barangan import dan eksport yang terpilih serta menyediakan rangkaian perkhimatan komersial yang efektif. Project merangkumi 5 wilayah di China Barat iaitu (Shaanxi, Gansu, Ningxia, Xinjiang and Qinghai), ia memberi saluran kepada pemborong, peruncit, pemadanan perniagaan dan projek juga memberi peluang perniagaan, pelaburan bagi pengguna tempatan, pelancong asing dan syarikat antarabangsa.

Kumpulan Syarikat Ausmate

Kumpulan syarikat Ausmate adalah sebuah syarikat yang bekerjasama dengan urusan komersial bagi Pusat Perdagangan melalui anak syarikat setempat, iaitu Gansu Aushang Lianzhong Trade Co., Ltd.

Gansu Aushang bertanggungjawab untuk merancang aktiviti, perlepasan kastam import dan eksport secara dua hala, pemadanan perniagaan dan pengurusan perdagangan berfungsi sama dengan cawangan Syarikat Ausmate di China, Australia dan Korea Selatan dan kawasan lain. Tujuan untuk menarik dan menyatukan institusi politik dan komersial serta sumber perniagaan dari negara China, Australia dan Korea menjadi petunjuk perniagaan dan peluang pelaburan bagi semua peserta projek tersebut.

Kumpulan Syarikat Budaya dan Pelancongan Gansu
甘肃文旅集团与新奥集团签署《绝色敦煌之夜品牌建设战略合作意向书》-1

Hak milik dan operasi komersial bagi Pusat Perdagangan dikendali oleh Dunhuang Wenbo Investment Company Limited, ia adalah sebuah anak syarikat dalam Kumpulan Budaya dan Pelancongan Gansu, dikendali bersama dengan tujuh pemilik perusahaan utama wilayah pada bulan Disember 2016, modal yang berdaftar sebanyak RMB 1 billion (aset RMB 3.2 billion) dan bertanggungjawab untuk pengurusan aset dua tempat utama di Pusat Pameran Antarabangsa Dunhuang (Dunhuang International Exhibition Center) dan Teater Grand Dunhuang (Dunhuang Grand Theatre).

Segmen Perniagaan

Ringkasan Penjualan Berbond

Perpadanan dan Negosiasi Perusahaan

Sumber dan Import Produk

Pemudahan dan Pengurusan Projek

Dengan sokongan dari kerajaan bandar Dunhuang Municipal, Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Ausmate telah menawarkan pusat sehenti memadankan perniagaan dan platform perdagangan merapatkan syarikat negara lain termasuk Australia, Korea, Malaysia dan perniagaan industri yang terkemuka di Wilayah Barat China. Kumpulan Syarikat Ausmate akan menyediakan pemadanan perniagaan projek, perkhimatan perdagangan, kebenaran pelepasan kastam bagi import dan eksport, pengendalian logistik, pengurusan gudang/pengurusan bilik pameran dan perkhimatan jualan melintasi sempadan untuk perusahaan tempatan dan negara asing dengan perkhimatan sehenti rantai bekalan. Akhirnya, intergrasi pemerintahan digitalisasi dan pengurusan rantai bekalan menyediakan bagi penyelesaian isu-isu pontensi yang berkaitan dengan kerjasama melintas sempadan dan membantu perniagaan menyatu semula sumber yang paling penting, iaitu: pengeluaran, inovasi dan perolehan.

Oleh itu, kami sedia menjemput perusahaan tempatan dan asing dengan ikhlas untuk menyertai Pusat Perdagangan bagi mendapatkan akses langsung kepeluangan pasaran dan saluran jualan di China Barat, Australia dan Korea.

Susun Atur Pusat Perdagangan

Fungsi-fungsi Pusat Perdagangan Ausmate:

 • Pameran dan jualan sepanjang tahun, 365 hari.
 • Rancangan dan mengadakan acara perniagaan dengan pelbagai tema.
 • Penjualan barang niaga dan padanan untuk perniagaan B2B secara dalam talian dan luar talian.
 • Dalam talian dan luar talian peruncit/pemborong.
 • Import dan Eksport pengurusan rantaian bekalan.

Fungsi-fungsi Pengudangan:

  • Pengawasan dan kawalan kastam.
  • Pengudangan Am.
  • Gudang terikat.
  • Gudang berikat rentas sempadan.
  • Penghantaran barangan kepada pesanan di seluruh China.
  • Logistik dalam negeri dan antarabangsa.

Kelebihan Pusat Perdagangan

Lokasi Geografi yang Terbaik

Lokasi yang strategik tempatan ke Jalan Sutra dan BRI, Bandar Dunhuang megendarai lebih dari 65 laluan keretapi komersial ke Eropah, melalui 15 negara dan 44 bandar, setiap tahun menerima hampir sejumlah 10 juta pelawat. Ia juga merupakan kawasan yang pertama menjalani demonstrasi pelancongan nasional. Bandar pelancongan dalam negeri dan antarabangsa yang terkenal mengadakan tempat panas pelancongan unik-UNESCO Global Geopark.

Polisi Keutamaan untuk Import

Di bawah polisi kerajaan untuk memperluas permintaan dalam negeri dan pengguna produk import, ia juga menyediakan platform secara langsung kepada pengeluar/pemilik barangan jenama dan pembeli untuk melakukan perdagangan produk import dan menikmati fungsi dewan pameran berikat serta manfaat publisiti nasional sempena pesta.

Pelbagai FTA dan Hubungan Gerakan Polisi Bebas Cukai

Dengan persediaan rancangan untuk sejumlah Pusat Perdagangan FTZ serantau yang berlainan di wilayah Guangxi dan Guizhou, bekerjasama aplikasi dengan kerajaan Dunhuang untuk mengumpul perbelajaan bebas cukai dan polisi lain yang berkaitan, syarikat-syarikat menyertai bahagian projek akan mendapatkan akses ke liputan wilayah, kelebihan pasaran dan hubungan sumber dari semua pusat perdagangan China diikuti masa yang akan datang.

Kempen Pengiklanan Kerajaan

Dengan sumber promosi dan saluran Kumpulan Pelancongan Budaya dan pemerintah daerah, Pusat Perniagaan akan melakukan promosi dan promosi multimedia, multi-bentuk, multi-sudut, dan tiga dimensi untuk 100 juta pengguna di lima wilayah barat, dan bekerjasama dengan Kumpulan Syarikat Austmate sebagai perniagaan antarabangsa B2B dan sistem pengurusan dalam talian B2C mengubah lalu lintas pendedahan publisiti menjadi pesanan runcit dan pemborong perdagangan secara pukal dalam dan luar talian.

Integrasi Pelbagai Saluran Jualan

Pusat Dagangan merangkumi perdagangan secara pukal untuk pengedar, borong untuk peniaga/peruncit, dan runcit untuk pengguna. Melalui Pusat Perniagaan dan sistem perdagangan dalam talian, pelbagai jenis pembeli disatukan, dan bekerjasama pakatan kumpulan pembeli dipromosikan. Pada masa yang sama, Pusat Perdagangan Ausmate berkongsi sumber lalu lintas dan saluran runcit platform kepada pakatan pembeli, tambahan pula mengurangkan kos penjualan pembeli dan meningkatkan hasil penjualan, produk akan masuk sepenuhnya ke pasaran melalui pelbagai saluran jualan.

Sistem Pemadanan Perniagaan Dalam Talian merentas sempadan

Pasukan rentas sempadan yang berdedikasi dan sistem padanan perniagaan dalam talian menyediakan pelbagai perkhimatan melibat perniagaan antarabangsa untuk pelanggan luar negara tanpa mengira lokasi fizikal dan mendapatkan petunjuk perniagaan dan pesanan pembelian secara langsung dalam rantaian komersial kami.

Sumber pembelian Perniagaan

Bekerjasama dengan Biro Perdagangan China Barat, Pusat Perdagangan akan membawa perniagaan dari 5 wilayah melalui dalam talian dan luar talian, termasuk: 86,000+pengimport; 42,000+kedai dan pasaraya, 180+ platform e-dagang rentas sempadan dan 87,000+ perniagaan agri.

Sokongan Rantaian Bekalan Sehenti

Pasukan dua hala pusat perdagangan multinasional menyediakan perusahaan dalam dan luar negara dengan perkhidmatan rantaian sepenuhnya seperti pengisytiharan / logistik kastam import dan eksport, pergudangan / bilik pameran berikat, perdagangan berkualiti, sokongan penjualan rentas sempadan, dan memberi usahawan hanya perlu menumpu pada penawaran dan perolehan ke pasaran dunia baru.

Pusat Pengedaran Perdagangan Antarabangsa

Dunhuang sedang membangun pusat pengedaran import dan eksport komoditi di 5 wilayah barat China, pada masa yang sama membangun Zon Perdagangan Bebas Dunhuang, memperluaskan pasaran untuk import dan eksport komoditi, dan memperbaiki sistem rantaian bekalan dalam talian dan luar talian.

Pelbagai Aktiviti Tema Antarabangsa

Pusat Perdagangan akan bekerjasama dengan Cultural Expo dan menjemput institusi rasmi global dan institusi budaya / pendidikan untuk turut sertai acara. Dengan penubuhan dewan perdagangan di Australia, Korea Selatan, Malaysia dan negara-negara SEA, pusat perdagangan akan mengadakan acara bertema dari pelbagai negara, industri dan produk.

 • Acara Promosi Produk / Projek
 • Mesyuarat Perjumpaan Perniagaan
 • Mesyuarat Membuat Pesanan Produk
 • Forum Tema Industri

Sertailah Pusat Perdagangan

Pusat Perdagangan Antarabangsa Ausmate akan menjemput pelanggan bekerjasama dengan pelbagai sektor dan keperluan sumber. Projek tersebut merangkumi:

 • Pengilang/ Pemilik Jenama (Perkongsian Bekalan Produk)
 • Pengedar/ Pemborong/ Peruncit (Perolehan)
 • Pelabur Projek (Pelaburan)
 • Kolaborator Projek (Kerjasama Perniagaan Wilayah / Projek)
 • Perancang Acara (Acara rasmi / Perniagaan bersama)